BÅLFESTIVAL:2023

Open call bålskulptur på BÅLFESTIVALEN:2023 den 27. Maj  

Vi søger en kunstner eller kunstnergruppe, der kan inddrage og interagere med publikum og ‘puste ild’ til sammensmeltningen af kunst, kultur og friluftsliv. 

Er du kunstner, keramiker, snedker eller noget helt fjerde? Og vil du være med til at skabe et sanselig, inddragende og levende kunstværk? 

Traditionen tro skal der laves en bålskulptur til årets BÅLFESTIVAL på Karpenhøj Naturcenter. Det inddragende og interaktive er en central del af tankerne bag årets bålskulptur. Det er desuden væsentligt, at skulpturen skabes med et kunstnerisk og æstetik udgangspunkt. Der kan også ligge et dannende element i skulpturen, fx med afsæt i naturen eller den grønne omstilling. Formålet er, at der i den kunstneriske totaloplevelser fortælles en inspirerende historie gennem det sanselige, inddragende og overraskende, hvor det er ikke forbudt at undres. Vi forventer desuden, at der gøres stort brug af naturens materialer og ressourcer på en ansvarlig og bæredygtig måde, men hvor de indgår som et bærende og drivende element. Skulpturen ender med at blive brændt af, hvilket er en central del af hele bålfestivalen. Derfor skal dette indtænkes i udviklingen af skulpturen. 

Honorar: Det valgte projekt bliver honoreret med 5000 kr. Honoraret dækker koncept, produktion og visning. Dertil er der forplejning på dagen.
Deadline på ansøgning: 01. maj

 

Hvem kan søge? 

Vi har som sådan ikke nogen krav for din baggrund. Du kan både have erfaring og uddannelse eller være nyklækket kunstner og autodidakt. Der kan søges som enkeltperson, duo eller gruppe