Primitiv ild med Lars Nyhuus

Værkstedet er et åbent drop-in værksted med primitiv båltænding for alle aldre. Du kan lære om:
  • friktionsild
  • tændstål
  • fire roll
  • optænding og feathersticks
  • prøve et rocket stove

Du kan også høre om Buscraftsamrådets arbejde med at udvikle håndværket i Danmark.

Hvad er bushcraft?

Begrebet bushcraft kan – lidt simpelt – oversættes til vildmarks håndværk, og reelt er det blot en betegnelse for friluftslivet i sin helt basale form. På engelsk har man talemåden ”know more, carry less”, hvilket refererer til at man gennem bushcraft opøver færdigheder til at klare sig simpelt i naturen, uden at medbringe mængder af specialudstyr på friluftsturen.

I bushcraftsamrådet tolker vi begrebet bredt, idet vi både ser det som et sæt teoretiske og praktiske færdigheder, der bruges når man færdes i naturen, og som en forståelse af mennesket i relation til naturen – det handler i lige så høj grad om natursyn, indsigt, respekt og forståelse, som det handler om praktiske færdigheder.

Hvad er Bushcraftsamrådet?

Samrådet er et netværk for folk der på forskellig vis arbejder med formidling og undervisning i friluftsliv i bred forstand. Det primære formål er gennem samarbejde, at udbrede kendskab og kompetencer indenfor bushcraft og vildmarksliv i Danmark, samt at understøtte sikkerhed, naturhensyn, pædagogik og sunde rollemodeller. Det er desuden samrådets formål at skabe en gennemsigtighed og faglig standard i udbuddet af bushcraftinstruktører.