TURFORSLAG

Skal du på vandretur i Mols Bjerge, så foreslår vi at du prøver kræfter med den afmærkede rute, Mols Bjerge-stien.

Ruten har tre dagsetaper på samlet 60 km, der tager dig gennem store dele af Nationalpark Mols Bjerge, tæt på vand og kuperede istidslandskaber.

Du kan vælge at overnatte i vores hængekøje camp eller shelter ved Basballe og det vil derfor være udgangspunktet for vores turforslag.

Dag 1: Kalø-etapen

Parker ved Basballe (hvis du ankommer i bil) og tag bus 123 til Kalø Slotsruin, hvor den 20 km lange Kalø-etape begynder. Etapen byder blandt andet på en helt formidabel udsigt over Aarhus Bugten og et oplagt frokost-stop hos fiskemanden i Egens Havhuse.

Rutens afslutning går lige forbi Basballe og her er der ild i bålet og en hængekøje klar til dig.

Dag 2: Bjergetapen

Efter en god nat i køjen og en morgen i lige det tempo, som passer dig, med kaffe ved bålet og friskbagt morgenbrød er det tid til at tage af sted på endnu en vandre-etape. I dag skal I prøve kræfter med Bjergetapen på 19,5 km, som begynder og slutter i Femmøller. Ruten kan nemt justeres til Basballe som udgangspunkt og herfra går turen direkte ind i Bjergene. Fra Knebel Plantage er det nemt at lave en afstikker ind til Knebel, hvor I kan proviantere til frokost.

Efter en dag med flere stejle op- og nedture ender I igen tilbage ved Basballe og kan selvfølgelig tage en nat mere i køjerne.

Dag 3: Ebeltoft-etapen

Det er tid til sidste etape, fra Basballe til Ebeltoft, forbi Djurslands største sø Stubbe Sø og måske med afslutning på Maltfabrikken til en stor is eller kold øl efter dagens 21 km er tilbagelagt. Fra Ebeltoft kan du tage bussen tilbage til bilen ved Basballe.

Du kan selvfølgelig gå turen i omvendt rækkefølge, bytte om på dagene eller nøjes med en enkelt eller to af etaperne, det er helt op til dig. Uanset er vi klar med skønne hængekøjer, lækker mad og hygge ved bålet.

Sådan finder du vej

Hele den 60 km lange vandrerute er afmærket. Vil du gerne have et kort med dig på turen, så kan du med fordel besøge Karpenhøj på Forposten på Maltfabrikken og købe en vandreguide med til baglommen.

Vil du prøve vores Hængekøje Camp?

Kan du tænke dig en nat i soveposen med udsigt til trætoppene og nattehimlen, så er Hængekøje Campen i Basballe den oplagte base til dig.

Det får du

  • Overnatning i Ticket to the Moon hængekøje med myggenet og tarp
  • Lækker bålgryde af primært økologiske råvarer med tilbehør serveret omkring bålet eller i det hyggelige bålhus
  • Morgenmad med friskbagt brød, syltetøj, ost, frugt, the og kaffe fra Mols Kafferisteri
  • 1 specialøl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri
  • Adgang til toilet og koldt udendørsbad

Du kan finde mere information, ledige datoer og booke din overnatning her.