fbpx

Registrer nu:

 • Vælg date:

Billettype:

Antal:

Vores IPP2 Havkajakkursus er et koncentreret weekendkursus målrettet både den nystartede og den let øvede havkajakroer.
På kurset stiller vi skarpt på dét, der skal til, for at du kan færdes sikkert i havkajak langs de danske kyster, og trygt kan tage på tur med dine kajak-buddies.

Omdrejningspunktet for dette havkajakkursus er sikkerhed. Du får bl.a. trænet dine færdigheder til hurtigt og effektivt at kunne redde både dig selv og din makker efter en kæntring, og efter kurset vil du være i stand til bedre at kunne vurdere og tage højde for de risici, der kan være ved at ro havkajak i Danmark.

Kursets sigte er desuden at gøre dig kompetent til at manøvrere kajakken effektivt, og til at ro længere distancer uden at få overbelastningsskader.

 

Begge undervisningsdage starter og slutter på Karpenhøj Naturcenter og foregår fra kl. 9-17

 

På kurset underviser vi blandt andet i: 

 

 • Udstyr og beklædning
 • Effektiv skadesforebyggende manøvrering og styring – fremad, baglæns, til siden, rundt m.m.
 • Hurtig og effektiv makkerredning
 • Selvredninger
 • Viden om kajakture i Danmark – hvad skal der til og hvad må man?
 • Vurdering af risici ved færdsel ved de danske kyster

 

IPP2 – Havkajak certifikat
Vi arbejder efter IPP2-Havkajaknormen, og når du har afsluttet dette havkajakkursus, har du mulighed for at få et IPP2 Havkajak certifikat. Det kræver, at du er med fra start til slut, og at du ved kursets afslutning på tilfredsstillende vis kan demonstrere nogle af de centrale færdigheder indeholdt i IPP2 normen. Du kan læse normen hos Dansk Kano og Kajak forbund her

 

Underviserne på kurset er alle erfarne havkajakinstruktører, og der undervises trinvist med udgangspunkt i den enkelte kursist, så du bliver tryg ved at være i kajakken, såvel som i vandet. Kurset er ”hands-on”, og langt det meste af tiden foregår på, i eller ved vandet. Der vil dog være indlagt små teori-indslag undervejs, hvor det er hensigtsmæssigt.

 

Deltagerforudsætninger
Du kan sagtens deltage på kurset, selvom du ikke har forudgående erfaring.
Dog skal du være minimum 14 år og kunne svømme for at deltage. Desuden er det en klar fordel for dig, hvis du er nogenlunde fortrolig med vand og ikke er bange for at blive våd meget af tiden.

 

Kursusfaciliteter
IPP2 Havkajakkursus foregår med udgangspunkt fra Karpenhøj Naturcenter med den smukke natur som ramme. Her midt mellem Mols Bjerge og Helgenæs finder man noget af Danmarks bedste kajakfarvand, hvor der stort set altid er mulighed for at finde gode kursusforhold. Uanset vejret.

 

I forbindelse med kurset er det muligt at campere på Karpenhøjs frie teltplads eller overnatte gratis i et shelter, hvis disse er ledige.
Ønsker du mere luksus, kan du overnatte indendørs ved at booke et værelse på Hotel Fuglsøcentret, der ligger 5 minutters gang fra Karpenhøj Naturcenter.

Husk en madpakke og nogle snacks til dagen, vi sørger for en varm kop kaffe, kakao eller the 🙂

 

​Udstyr
Karpenhøj Naturcenter råder over gode kajakker og al fornødent kajakudstyr, som naturligvis er inkluderet i kurset.

 

Ved kursusstart får du udleveret:

 

 • Kajak
 • Pagaj
 • Spraydeck
 • Svømmevest
 • Sikkerhedsudstyr
 • Neoprendragt

 

Hvis du selv har både havkajak og udstyr, anbefaler vi dog helt klart, at du anvender det.

 

Event FAQs

Har du spørgsmål?

Skriv til os på info@karpenhoej.dk

Covid-19

Vi følger naturligvis alle gældende Covid-19 forholdsregler.

Købsbetingelser, eller det med småt:

Alle oplevelser på Karpenhøj Naturcenter er udviklet og planlagt specifikt til den dato, de afholdes. Købte billetter kan ikke returneres. Bliver du forhindret i at deltage i en oplevelse, kan du indtil 14 dage før arrangementet ombytte din billet til en tilsvarende oplevelse på en anden dato. Billetter købt senere end 14 dage før arrangementsstart kan ikke ombyttes. Du er altid velkommen til at give din billet videre til en anden. Er Karpenhøj Naturcenter nødsaget til at aflyse din oplevelse, tilbagebetaler vi det fulde beløb eller ombytter til anden dato.

Del arrangement
Tilføj til kalender

Titel

Go to Top