IPP2 Havkajakkursus

DKK 2.295,00

Et koncentreret weekendkursus målrettet både den nystartede og den let øvede havkajakroer. På kurset stiller vi skarpt på lige præcis dét, der skal til, for at du kan færdes sikkert i havkajak langs de danske kyster, og trygt kan tage på tur med dine kajak-buddies. Vi arbejder grundigt efter IPP2-Havkajaknormen, og efterfølgende har du mulighed for at blive IPP-2 Havkajak certificeret gennem Dansk Kano og Kajakforbund.

Læs hele beskrivelsen længere nede på siden.

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Et koncentreret weekendkursus målrettet både den nystartede og den let øvede havkajakroer. På kurset stiller vi skarpt på lige præcis dét, der skal til, for at du kan færdes sikkert i havkajak langs de danske kyster, og trygt kan tage på tur med dine kajak-buddies.
Sikkerheden er kursets omdrejningspunkt. Du får bl.a. tunet dine færdigheder til hurtigt og effektivt at kunne redde både dig selv og din makker efter en kæntring, og efter kurset vil du være i stand til bedre at kunne vurdere og tage højde for de risici, der kan være ved at ro havkajak i Danmark.
Kursets sigte er desuden at gøre dig kompetent til at manøvrere kajakken effektivt, og til at ro længere distancer uden at få overbelastningsskader.

Begge undervisningsdage starter og slutter på Karpenhøj Naturcenter og foregår fra kl. 9-17

På kurset undervises du blandt andet i: 

  • Udstyr og beklædning
  • Effektiv skadesforebyggende manøvrering og styring – fremad, baglæns, til siden, rundt m.m.
  • Hurtig og effektiv makkerredning
  • Selvredninger
  • Viden om kajakture i Danmark – hvad skal der til og hvad må man?
  • Vurdering af risici ved færdsel ved de danske kyster

IPP2 – Havkajak
På kurset arbejder vi grundigt efter IPP2-Havkajaknormen, og efterfølgende har du mulighed for at få et IPP-2 Havkajak certifikat. Det kræver, at du er med fra start til slut, og at du ved kursets afslutning på tilfredsstillende vis kan demonstrere nogle af de centrale færdigheder indeholdt i IPP2 normen. Du kan læse normen hos Dansk Kano og Kajak forbund her: https://kano-kajak.org/uddannelse/ipp-roeruddannelse/
Underviserne er alle erfarne havkajakinstruktører, og der undervises trinvist med udgangspunkt i den enkelte kursist, så du bliver tryg ved at være i kajakken, såvel som i vandet.
Kurset er ”hands-on”, og langt det meste af tiden foregår på, i eller ved vandet. Der vil dog være indlagt små teori-indslag, hvor det er hensigtsmæssigt.

Deltagerforudsætninger
Ud over et almindeligt godt helbred, er der ingen specifikke forudsætninger for at kunne deltage. Du kan sagtens deltage på kurset, selvom du ikke har forudgående erfaring. Dog må du kunne svømme, og det er en klar fordel for dig, hvis du er nogenlunde fortrolig med vand, og er med på at blive våd meget af tiden. Alders grænse minimum 14 år.

Kursusfaciliteter
Kurset foregår med udgangspunkt fra Karpenhøj Naturcenter med noget af Danmarks smukkeste natur som ramme. Her midt mellem Mols Bjerge og Helgenæs findes noget af Danmarks bedste kajakfarvand, og det er stort set altid muligt at finde gode kursusforhold, uanset vejret.
I forbindelse med kurset er det muligt at campere på Karpenhøjs frie teltplads eller overnatte gratis i et shelter, hvis disse er ledige.
Ønsker du mere luksus, kan du overnatte indendørs ved at booke et værelse på Hotel Fuglsøcentret, der ligger 5 minutters gang fra Karpenhøj.

​Udstyr
Karpenhøj Naturcenter råder over gode kajakker og al fornødent kajakudstyr, som naturligvis er inkluderet i kurset. Ved kursusstart får du udleveret kajak, pagaj, spraydeck, svømmevest og sikkerhedsudstyr. Vi har desuden neoprendragter i forskellige størrelser, der ligeledes er inkluderet.
Hvis du selv har både kajak og udstyr, anbefaler vi dog helt klart, at du anvender det.

COVID: Vi følger til hver en tid alle gældende Covid-19 forholdsregler.

Har du spørgsmål? Skriv til os på info@karpenhoej.dk

Købsbetingelser, eller det med småt:

Alle oplevelser på Karpenhøj er udviklet og planlagt specifikt til den dato, de afholdes. Købte billetter kan ikke returneres. Bliver du forhindret i at deltage i en oplevelse, kan du indtil 14 dage før arrangementet ombytte din billet til en tilsvarende oplevelse på en anden dato. Billetter købt senere end 14 dage før arrangementsstart kan ikke ombyttes. Du er altid velkommen til at give din billet videre til en anden.

Er Karpenhøj Naturcenter nødsaget til at aflyse din oplevelse, tilbagebetaler vi det fulde beløb eller ombytter til anden dato.

 

Yderligere information

Dato

11.-12. juni 2022, 25.-26. juni 2022, 9.-10. juli 2022, 20.-21. august 2022, 3.-4. september 2022

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “IPP2 Havkajakkursus”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go to Top