BÅLFESTIVAL 4. JUNI 2022

Bålfestivalen er for alle. Børn og voksne. Teenagere og tumlinger. Erfarne friluftsfolk og dig, som trænger til at få opfrisket båltændingsevnerne. Madnørder og ornitologer. Guitarspillere og langbordsspisere.
Det eneste krav er, at du har lyst til en oplevelse i naturen med friluftsliv, bålmad og fællesskab omkring bålet.

Årets program bliver igen i år skabt af lokale friluftsfolk, foreninger og madentreprenører, når vi mødes omkring bålet. Som noget helt nyt fletter vi også en kunstnerisk dimension ind i festivalen, så vi sammen kan glæde os til smukke ildskulpturer, højtravende brandtaler, håndlavede perler over bål og meget mere.

Det bliver en dag hvor bålet er centrum for alle de aktiviteter vi laver, derudover skal vi samles, opleve, smage, dufte og udforske alt det bålet kan. Karpenhøj Naturcenter bliver omdannet til en festivalsplads med mad, talks, og en masse skønne aktiviteter. Det er en dag for hele familie. Om aftenen er der fællesspisning ved langbordene, og I kan endda blive og overnatte, prøv fx en hængekøje eller overnat i en af vores lavvuer, på teltpladsen eller i et shelter. Læs meget mere om program og overnatningsmuligheder nedenfor.

PROGRAM:

Kl. 10.00 : Festivalpladsen åbner. Når indgangsbilletten er købt, har du fri adgang til festivalens aktiviteter. Mad købes direkte i festivalens madboder.
Kl. 17.00 : Vi mødes på Udsigten til et stort bålritual.
Kl. 17.30 : Vi går til bords omkring langbordene til festivalens fællesspisning.
Kl. 23.00 : Festivalpladsen lukker og slukker. Gæster har mulighed for at booke overnatning i Karpenhøjs shelters, hængekøjer og lavvuer eller medbringe eget telt til overnatning.

NB: Aktivitetsprogrammet opdateres løbende.

Billetter til Bålfestivalen + festivalens fællesspisning kan købes forhånd. Find billetter herunder.

Billetter

AKTIVITETSPROGRAM

Aktivitetsprogrammet  bliver opdateret løbende. Vi tager forbehold for ændringer:

‘Den store båltest’ Hvor hurtigt kan du tænde et bål? Deltag i den store bål prøve og se om du er hurtigst

Skyd med bue og pil præcis som Robin Hood, en aktivitet for både store og små

Tørkeindekset er højt! Derfor er vi superglade for at det lokale brandvæsen kommer og fortæller om vandslukning og sikkerhed ved bålet

Sanketur i eng og overdrev -ca 1,5 time Vi går på opdagelse i mark og eng for at finde vilde spiselige urter. Alle sanser skal i spil når urterne skal læres at kende – vi skal smage, dufte og føle. Der gives inspiration til hvad urterne kan bruges til i køkkenet. Turen går rundt på Karpenhøjs arealer og vi sanker urter der kan indgå i maden til fællesspisningen om aftenen.

Sanketur til Fuglsø strand – ca. 1,5time Mødested på p-pladsen ved Fuglsø strand. Gåtur over markerne på ca. 15-20minutter. Vi går på opdagelse langs med stranden for at finde vilde spiselige urter. Alle sanser skal i spil når urterne skal læres at kende – vi skal smage, dufte og føle. Der gives inspiration til hvad urterne kan bruges til i køkkenet. Turen går langs med Fuglsø strand og vi sanker urter der kan indgå i maden til fællesspisningen om aftenen.

Bushcraft i børnehøjde

Kreativ workshop – Slip din kreative side fri når vi maler, tegner og udforsker med kul og naturfarver.

Molsfarm – kommer forbi med deres ponyer, så er der dømt ridetur for de mindste

Mols Kafferisteri – Hvordan ristes kaffebønnerne? Se processen og smag en helt friskbrygget kop cowboykaff

Brandtaler – Fra kl. 13:00 til 15:00 kan du komme ind i pejsestuen og høre et udvalg af brandtaler, minioplæg der alle har noget med friluftslivet at gøre

MADPROGRAM

Madprogrammet  bliver opdateret løbende. Vi tager forbehold for ændringer:

Glødegrillede Østers

Plankelaks

Is

Pizza (også vegetarisk)

Kaffe – Mols Kafferisteri

Pandekager – Spejderne kommer og laver pandekager

Pølser og muffinboller 

Fællesspisning kl. 17:30 – Vi laver klassisk Karpenhøj mad over bål, det er mad helt i særklasse! (Husk at bestille billet til fællesspisning ovenfor)

OVERNATNING

Al booking af overnatning skal ske gennem Pernille på pbe@karpenhoej.dk 

shelter

Shelter

Du kan overnatte i shelter, det koster 75 kr. per person. Der kan være 6 personer i et shelter, der vil max blive booket to hold per shelter.

shelter

Hængekøje

Hængekøjehotellet er åbent og du kan leje en overnatning i en af vores hængekøjer for 200 kr. per person. Tilkøb for opsætning koster 175 kr. per hængekøje

shelter

Lavvu

Du kan også overnatte i en af vores lavvuer, priserne kan du se ved at klikke på billedet. Her er forskellige størrelser og det variere hvor mange personer der er plads til

Hængekøje

Telt

Du er velkommen til at medbringe dit eget telt. I forbindelse med bålfestivalen koster det 50 kr. at slå sit telt op.

Bålfestivalen er støttet af